lördag 24 april 2010

Nattningsrutiner

Det där med nattning är viktigt, det insåg man ju ganska snabbt när man fått barn, och om inte annat blev man snabbt påmind om det i alla tänkbara medier. I vår familj har vi "alltid" haft rutin (inga regler utan undantag), däremot har rutinerna växlat med jämna mellanrum. Pappa sina franska, mamma sina svenska. Några små sånger som byts ut när det börjar bli tråkiga, en saga eller två, fingerlekar. Vi har kört I Ett Hus vid Skogens Slut, Mamma Mu, Blinka Lilla Stjärna, Bo Tvättar Bilen till leda; Julen är här ända till slutet på januari; Huvud Axlar Knä och Tå men det blev snabbt utröstad av pappa eftersom ungarna blev något uppspelta.

För tillfället har nattningen under en tid sett ut ungefär så här: Pyjamas - Borsta Tänder - Mamma eller pappa läser saga - Alla sitter i Lisas säng och sjunger Trygga Räkan och läser Gud som haver - Mamma och Pappa lägger var sitt barn och sjunger två sånger på respektive språk. Sen Gonatt. Fast oftast växlar vi barn och sjunger igen. Sen räcker det.

Under min ofrivilliga frånvaro hade dock Pappa lagt till en fas efter tänderna och före sagan. Eller ja, jag tror nog att han ersatte sagan eftersom det inte är hans favoritsysselsättning. Hur som helst, av den som röstade bort Huvud Axlar Knä och Tå infördes alltså följande aktivitet: Fram med Mac-en, på med den här och så shake-ar vi!

1 kommentar:

syster e sa...

efter en heldags möhippa och kväll/natt på nivå hade jag nog somnat bättre till huvud-axlar-knä-o-tå.. men jag är ju svensk...hade liksom somnat med armarna halvvägs, men med den här nya låten så blev jag ju pigg igen + allt ljus o strålning som kommer från datorn typ.. eller, aå är det en ny dans o lära sig, så man måste koncentrera sig. kanske. gonatt