måndag 19 april 2010

Hemresan - Etapp 2: Hejdå Sverige


Tåg Göteborg - Köpenhamn.

Efter en trots allt mycket trevlig eftermiddag och kväll i Göteborg med systrar E och S (och A-desch) fortsätter vi nu resan söderut. Vi har en ny medlem i sällskapet, en turkos resebag à la 179 kronor från Kårlins som nu är ansvarig för datorväskan, necessären, godispåsen och diverse småsaker. Jag har lärt mig att i SJs första klass ingår frukost, och att betala 98 kronor extra för STOR frukost tjänar inte mycket till. Däremot funkar Internet utmärkt!

Italienske kollegan startade ungefär samtidigt från Stockholm (06.21, morgonstund är ok), och om allt går som det ska bör vi sammanstråla någonstans söderut runt midnatt för att avsluta med Etapp 4b och 5 tillsammans (eller ja, på samma tåg iallafall). För tillfället tänker jag dock förtränga tanken på att dela sovkupé med tre andra med all sannolikhet snarkande, illaluktande och störande personer, och koncentrera mig på Tre Sekunder med en bild på barnen från Skype igår på näthinnan.

1 kommentar:

Marie sa...

Tycker synd om dig! Tre sekunder är riktigt bra och kanske kan tränga undan illaluktande och snarkande sovkamrater:) hade du suttit på ett flygplan över atlanten hade du säkert kunnat sova bredvid någon okänd - fast visst, det är annorlunda med sängar på nåt sätt.