fredag 7 augusti 2009

So long Avignon

I Avignon kan man alltid lita på att det finns fåniga gatuartister utanför påvepalatset. Till och med Lisa förstod knepen ganska snart :-)
Påvepalatset besökte vi även inifrån, massor med rejäla stentrappor att springa i och avsatser att hoppa ifrån tyckte barnen. När det gällde det där med gamla påvar, så undrade Lisa mest om de var döda nu, och vad man har på sig när man dör egentligen?
Morbida frågor var dock snabbt bortglömda, när vi hittade en fantastiskt trevlig lekpark, i skuggan, uppe på toppen av staden. Det tog Lisa cirka tio sekunder att hitta en ny bästis, och Victor fick snabbt ett harem av småtjejer efter sig varav en beundrande sade till Greg: "il est beau ton bébé". Ja visst är han. Det är ganska lustigt att se Victors kommunikation med främlingar, som inte förstår så bra vad han säger - han blir förvånad och nästan lite översittare som om han tänkte: jösses vilken korkskalle som inte fattar vad jag menar!

Imorgon drar vi vidare till kusinerna som är på sommarlov hos mormor och morfar utanför Lyon. Ska man gå på erfarenheten så blir det plaskdamm för småfolk och snorstark päronsnaps för lite större som gäller. Om nu inte pappas nya DVD-spelare sätter kortslutning på bilen innan vi kommer fram...

Inga kommentarer: