måndag 2 februari 2009

Prins Godmodig och Snön

Prins Godmodig vaknade på söndagsmorgonen med ett leende på läpparna. Detta leende växte sig till ett glatt Baaah när han ställde sig upp i sängen och såg att Betjänt nr1 låg på soffan i hans rum. Prinsen erinrade sig då att han klockan sex hade ropat och befallt att hon skulle stanna på hans rum, det är ju så trevligt med sällskap! Betjänt nr1 var nu relativt nöjd med att klockan var kvart i nio, men lämnade dock ändå Prinsens välbefinnande i händerna på Betjänt nr2, för att slumra en stund till. Betjänt nr2 användes då flitigt till att få ren rumpa, äta hälsosam välling och leka mer eller mindre pedagogiska lekar. Prinsens syster, Prinsessan Lovely, hjälpte även till att roa prinsen, genom att träna hans förmåga att ha tålamod, och se vem som kunde stoja högst.
När Betjänterna var klara med morgonbestyren, fick nr1 sätta igång med städningen av slottet, medan nr2 skickades iväg för att handla godsaker. Prinsen var oerhört ödmjuk och följde med Betjänt nr1 runt och visade hur det skulle städas, och han roade även Betjänten genom att luta sig över utflödet av luft från dammsugaren så att de små fjunen på huvudet stod rätt upp. Betjänten hade vissa hygieniska invändningar mot detta, vilka Prinsen förstås struntade blankt i, och gapskrattade åt.
Efter intagandet av en gourmetlunch krävde så Prins Godmodig att även han skulle få gå ut i snön, där Prinsessan Lovely tillbringat förmiddagen med sin väninna. Betjänt nr1 sattes att dra pulkan runt i slottsparken. Prins Godmodig hade ett förväntatsfullt leende på läpparna, som dock grusades något efter att Prinsessan Lovely "råkat" välta pulkan tre gånger, med följden att han ramlat med näsan i snön.

Det Godmodiga leendet förvandlades då till något avvaktande, och höll sig så tills Prinsen var i säkerhet på insidan igen. Dock hann han innan dess övervaka att snögubbsbyggandet gick rätt till.

Efter en så äventyrlig början på eftermiddagen, trodde de lata Betjänterna att Prins Godmodig skulle sova en lång stund. Detta ingick dock inte i de prinsiga planerna. Medan Prinsessan Lovely sussade gott arbetade Prinsen hårt på sitt allra käraste projekt: Ta /Fjärr/Kontrollen. Inga leksaker i världen kunde få Prinsen på andra tankar, när Betjänt nr2 försökte titta på en basketmatch. Betjänten fick dock sitt straff för att han förnekat Prinsen något han ville ha, i form av trotsiga blickar och en rejäl muntlig åthutning. Prinsen levde dock upp till sitt namn och blev genast på muntert humör igen när det serverades fruktgröt.

Snön fortsatte att falla, och framåt kvällen syntes inte ett spår av de tidigare äventyren i slottsparken. Nog såg Prinsen lite längtande ut där han stod och tittade genom fönstret... Snart, snart är det sportlov...

2 kommentarer:

Marie sa...

Underbart! Prins godmodig verkar vara en ytterst trevlig liteb prins tycker jag! Vantar hade han förstås vilja nog att omedelbart rycka av sig eller? Snygg mössa:) Kram

Aprilbarn sa...

Jag vill också vara med och leka i snön :) idag har jag köpt egna snowboardboots.. Inga skador och glatt humör. Imorgon åker vi hem :( :( :(