måndag 9 februari 2009

Ett år!

Den är obetalbar, minen som ettåringen får till när föräldrar och syster kommer och sjunger med paket på födelsedagsmorgonen. Mer än förvåning blir det, allt eftersom sången framskrider, även ett Nu har det väl slagit slint i huvudet på dem allihop?
Han mottog något tveksamt den första paketen i sängen, och blev ännu mer konfunderad när han uppmuntrades till att slita upp pappret... Vad var haken? Fast pappret fick han förstås inte ha kvar så länge, det fanns mera paket som skulle öppnas, och sedan kom till och med vällingflaskan fram. Storasyster tyckte synd om lillebror, som inte fick tårta på sängen, och visade med en menande blick att hon inte alls trodde på mammas förklaring att han föredrar nog välling.

Första leksaken att testas (den pappa tyckte var roligast) blev xylofonen, även om nu pinnarna egentligen var roligare att smaska på än att spela med.


Fina skor fick han, tydligen bekväma också eftersom de är de första som han inte genast tagit av sig!

Senare kläddes han till kalas med nya kläder, och notera att skorna fortfarande är på!

Snabbt blev det fullt hus och mera paket...


Nya lilla kompisen Aleksandra (20 mån) försökte bestämma men fick snabbt lära sig att man inte knuffar undan Victor ostraffat när Lisa ser. Victor får också leka med den!!!!

Oerhört rörande tyckte mamma; första gången som Lisa försvarar Victor offentligt.

Beställningen till detta kalas var ananastårta (pappa) med Smarties (Lisa). Mamma improviserade en cocosbotten som faktiskt blev väldigt lyckad om hon får säga det själv. Tyckte tydligen gästerna också som snabbt gjorde slut på de två tårtorna. Så här såg tårtan ut innan den presenterades för födelsedagsbarnet:


Och så här såg den ut efter att lilla handen varit där och hämtat några smarties!

1 kommentar:

Marie sa...

Grattis Prins Godmodig! Kram