måndag 18 maj 2009

Restaurangbesök

En av Lisas absoluta favoritsysselsättningar heter "äta på restaurang". Kanske lite ovanligt för en fyraåring med tanke på att det innebär att sitta still på en stol på obestämd tid, men det beror väl på att föräldrarna släpat runt den stackars ungen på helgerna sedan hon var spädbarn. Vi började trots allt med McDonaldsfrukost efter det okristligt tidiga babysimmet på lördagmorgnarna redan när hon var fyra månader.

Denna lördagen blev det därför liv i luckan med hejarop när vi bestämde oss för att kombinera lunch och shopping i Geneve (Lisa för lunchen, Fia för shoppingen, och Nanna för tanken på att dricka vin på en uteservering).

Det var mycket folk ute och vår lunch tog nästan två timmar, men alla var tålmodiga och inte ens mormor blev grinig :-). Tack vare väntetiden fick Lisa också äta fyra kulor glass (två smälta + två nya), så hon klagade inte.


Shoppingen var också lyckad och också mycket bättre än förra gången (inte så svårt), så det var ett glatt gäng som senare drog hem för att fixa BBQ.

På söndagen fick det bli resturang hemma i trädgården. Kyparen var liten och blond och väldigt bestämd med vad som fanns och inte fanns. Bra minne hade hon också för att serva sina tre kunder, men hon använde ändå noggrannt blocket som mormor fixat.

Här äter vi risotto och pannkakor.

Lata var gästerna också, stackars kyparen fick duka av alltihopa själv.


Men gott var det. Så gott att vi blev tvungna att göra riktiga blåbärspannkakor till fika, som ingen av oss ätit på säkert femton år, mums vad gott!

Inga kommentarer: