onsdag 6 maj 2009

Förvirring

Förvirringen var stor i Bullerbyn i början av veckan. Lisa hade svårt att få ihop det med nya schemat: pappa kör till skolan och mormor hämtar, istället för att Aga både lämnar och hämtar. Fast första dagen är det mamma som kör. Tillsammans med mormor. Och mormor som hämtar. Mormor kör mammas bil, och mamma åker buss till jobbet.
Sedan är mamma inte ledig på onsdag, som vanligt, utan på torsdag. Men Lisa går till skolan på torsdag, men inte på onsdag. Lisa går på Techtonic på onsdag som vanligt, men det blir inget bad eftersom mamma jobbar. Men på torsdag eftermiddag kan vi gå och bada, alla tillsammans! Pappa också? Nä förstås, inte pappa, han tycker ju inte om att bada.

Lisa har till och med gett upp de ständiga frågorna: "Vad ska vi göra imorgon?" "Och i övermorgon?" "Och vad ska vi göra på lördag/måndag/torsdag?"
Hon har nog insett att det blir för krångligt.

Själv är jag också lite förvirrad. Vart tar tiden vägen? Hur kommer det sig att vi har svårt att hinna med minsta nödvändiga? Vart tog min organisationsförmåga vägen? Är det fina vädrets fel, som gör att man bara vill vara ute och ha det skönt? Eller kanske finanskrisens?

1 kommentar:

Marie sa...

Coolt! Kanske ska man göra lite totalrokader för att slippa alla varför-frågor jag kan bli så trött på...