


11.51: Nu är det pulver. Dags för lunchrast.
13.45: Andre-assistenten sover. Förste-assistenten har äntligen fått börja med degen. Mycket duktig på att smula jäst.
14.00: Mycket smör tar vi. Men hoppsan. Den här skålen kommer nog inte att rymma 15 dl mjöl.
14.10: Note to self: Köpa degbunke och/eller ersätta den där bålskålen vi slog sönder i somras, så att vi slipper använda traktörpannor till att blanda deg.
14.15: Russin är ju det godaste av alltihop, varför bara ha som dekoration?
Svar: för att när man sedan formar degen så sticker russinen ut på det mest konstiga ställen och det blir estetiskt helt fel. De som andre-assistenten inte redan pillat ur degen och ätit upp vill säga.
Jäs jäs
Oj vad stor och fin den blev!

16.00: Här är koncentrationen på hög nivå. 16.02: Rulla rulla liten bulle (ja jag fick honom faktiskt att sitta i baby-stolen i nästan fem minuter)
16.10: Victor har ledsnat och tagit sitt Barbie-förkläde och gått för att spela Hello Kitty-Memory.
16.20: Vilken tiiiiiiiid det tar att baka ut och hålla på.

16.45: Första plåten färdig! Lessons learned: 1) Inte glömma att pensla med ägg 2) Måste rulla lite bättre 3) Trycka i russinen 4) Se upp så att inte andre-assistenten vrider upp ugnen till 250 den sista minuten. MEN VARFöR är de inte gula????? Som ni ser är Lisa för övrigt fortfarande inne i sin äldre-män-period.

3 kommentarer:
Absolut! Bullmamma med beröm godkänd:) Om du bara vill ha dem gula utan att de ska smaka saffran kan man alltid fuska och ta gurkmeja. Så gör de i vissa bagerier.
ahaaaaaa
menar du att de gör lussekatter utan saffran i bagerierna? vet dom inte hut?
Inte utan, men de blandar ut för att få dem gulare. Hutlöst på sätt och vis.
Skicka en kommentar