torsdag 15 januari 2009

Fyra år!

Nu har vår lilla prinsessa fyllt fyra år! Det var stor skillnad på förväntningarna inför födelsedagen det här året, jämfört med det något svalare intresset tidigare. Planeringen började långt innan jul, dagarna räknades ned via almanackan, och det fanns många på inbjudningslistan. Tårtan skulle vara med vaniljkräm, och hon ville vakna till sång och presenter. Sådant där fuskfirande som vi försökt oss på i Sverige kvällen innan vi åkte hem efter jul, med sång vid bordet och chokladtårta, fick kort betyget "inte så roligt".

Kvällen innan födelsedagen ville Lisa ha genomgång av vad som skulle hända under stora dagen. Mamma försökte koncentrera uppmärksamheten på allt roligt som skulle hända, men kunde ändå inte undvika de jobbiga frågorna: Kommer Nanna på min födelsedag? Nähä men kommer mormor då? Men kanske Tommy och Helen då? Kommer INGA svenskar????


Men skönsång på morgonen blev det! Lisa spelade med och låtsades sova, och Victor var väldigt imponerad av sången och ljusen och paketerna, och glömde helt av att han inte fått välling och egentligen var jättehungrig. Snören blev lätta substitut!


Efter paketöppning och tårta på sängen gick Lisa till förskolan med sin burk med cookies som vi hade bakat tillsammans. Hon var väldigt stolt över att bjuda sina små vänner!


Under eftermiddagen var Lisa prinsessa med krona såklart, och fick bestämma över Victor och Aga! Tydligen hade de varit ganska lydiga...


På kvällen kom Sammy och Patrice på middag, som en överraskning, och med mera presenter såklart. Alla nya leksaker svämmar nu över huset. Trots våra väl tilltagna sovrum och lekhörnan i vardagsrummet, är det nu väldigt svårt att få till "var sak har sin plats".Hela familjen har sin plats i soffan iallafall! Det här händer dock ganska sällan, tack Patrice för att du hjälpte oss att få till det!


Nu är det planering inför barnkalaset på lördag som gäller. Mamma håller på att få lätt panik över hur man egentligen organiserar barnkalas, vad ska man ha för lekar och så? Vad ska man bjuda på mer än tårta? Kommer föräldrarna att stanna? är det töntigt med fiskdamm? Och så den återkommande frågan: VARFöR kommer det inga svenskar??? Suck. Nästa år får vi nog lösa det på något vis. Födelsedagar är ju trots allt bland det viktigaste som finns för barn.


1 kommentar:

Marie sa...

Stort grattis till stora tjejen! Ha inte panik för kalaset, det brukar ju bli kaos förr eller senare...