lördag 24 januari 2009

Bada

Onsdagar är barnens dag i Crevybyn. Då sover vi länge, äter mysfrukost i pyjamas, går ut och kastar snöboll i trädgården, barnen leker snällt medan mamma lagar lunch som vi sedan bjuder in grannbarnen på, sedan sover alla middag i två timmar, vi bakar sockerkaka till fika, leker med tågbanan, dammsuger huset, lagar god och näringsrik trerättersmiddag, badar skumbad och sitter snyggt uppradade och kammade när pappa kommer hem.

Eller så gör vi något ur verkliga livet :-)

Men det där med bad brukar vi få till. Lisa och Victor ÄLSKAR att bada. Efter "mama" och "baba" så blev "dada" Victors tredje ord (Aga hävdar att han en gång ropat på henne, men det återstår att bevisas). "Dada", som han andas fram med ett lyckligt leende i hela ansiktet. Han galopperar numera in i badrummet, stojar och bankar på badkaret och sträcker upp händerna mot mig så att jag ska lyfta i honom. Sedan tillbringar han badtiden med att utforska alla tänkbara sätt att stå, krypa, rulla, hoppa och skvätta i badkaret. Klänga på Lisa, sätta på och stänga av vattnet är också skojigt. Och tvåla magen. Lisa tycker han är rolig i ungefär två minuter, sedan tycker hon att han ska gå upp så att hon får plats att göra samma sak, men med 8 kilo mer skvätteffekt. Märkligt vad en liten kan lära en stor, eller hur?

3 kommentarer:

Marie sa...

Jag hejdade mig någonstans vid sockerkakan med något drömskt i blicken. Det måste vara för bra för att vara sant... ironi kan gå lite långsamt här ibland, you see:) Man kan ju alltid drömma!

Marie sa...

Och ja, visst är det hemskt ibland, när lillasyskonet ropar "datten datten" och får ett glas vatten, varpå storasyskonet gör samma sak och får skäll för att hon borde veta bättre. Stor härmar liten för att det verkar så kul allting antagligen... föräldrarnas dilemma. Kram

Aprilbarn sa...

Jag vill också vara med och bada :(
jag skall iaf bli bättre på att blogga :)

http://aprilbarn.blogg.se ;)