torsdag 1 mars 2012

Aj

Vaknade i morse och kände en kniv hugga in mellan skulderbladen. Ingen mardröm utan riktig smärta. Efter några alvedon, några telefonsamtal och skjuts av maken till en osteopat i grannbyn, kan jag härmed bekräfta följande (och dela med mig av dessa goda råd):
- 8 kilo är tungt för kroppen att bära på
- 8 kilo bebis i en bilstol är ännu tyngre
- det är inte rekomenderat att bära en bebis på åtta kilo och göra andra fysiska saker på en gång, tex stryka
- det är inte heller rekommenderat att bära en bebis med ena armen, laga mat med den andra handen, samt ha en telefon inklämd mellan örat och axeln
- det är faktiskt inte alls rekommenderat att ha en telefon inklämd mellan örat och axeln (men själv vet jag inget annat sätt att prata i telefonen i mer än trettio sekunder)
- det är bäst att sitta ner när man ammar (skoja bara, det gör jag faktiskt)
- det är bäst att sitta ner med ordentligt stöd, särskilt för armbågen, när man ammar. Alltså inte särskilt bra att äta samtidigt, eller spela Monopol

Så nu knaprar jag Arnica och ber alla om hjälp hela tiden. Jättekul. Men hellre det än att lägga ifrån mig Lilleman :-)

2 kommentarer:

mormor/ mamma sa...

Du ä´la för goooo!!!!!!
Sköt om din kropp!!!!!!
Lilleman kan nog ligga på golvet i sitt lekgym ibland!
Kram

Jennie sa...

Ibland är det verkligen lättare sagt än gjort. Men jag tror nog mor din har rätt - ser man på din ljuvliga header, så ser han ut att ha det ganska bra på golvet! :-)

kramar från en som inte ammats en enda gång. (Vilken lättnad det måste vara för världen! Tänk om du och jag hade helammats i 6 mån...)