söndag 14 februari 2010

Veckans shopping 3

Bästa köpet: Urläckert s.k. amerikanskt kylskåp. Inte för att vi egentligen hade valt den sorten utan för att platsen i köket var anpassat för det: men OJ vad här ska drickas saft med isbitar i till sommaren. 420 liter kylutrymme jämfört med våra futtiga 280 nu (alla kylskåpsfantaster relaterar naturligtvis blixtsnabbt till denna tekniska detalj). Här nere rekommenderas denna storlek till familj på 5-6 personer, ja tjena då har de aldrig haft kalas eller handlat när de varit hungriga.
Roligaste köpet: Piratutstyrsel till Victors kalas. Allt från HM, förutom plastleksakerna. Maken hade som vanligt bäst fantasi.
Mest lyckade "förhandlingen":
Vi: "Hej. Vi köpte badrumsmöbler här för ett tag sedan, och nu är de färdiga för leverans enligt samtal härifrån. Vi glömde be om rabatt när vi beställde, men kan vi få det nu istället?"
Säljaren: "Ja för tillfället har vi 15% på det sortimentet, så det kan ni få. Det är ju lite sent men det går bra" (killen kan omöjligt ha varit äkta fransos).
M
est vågade köpet: Ovannämnda kylskåp från en Internet-sida som vi inte känner till. Vad gör man inte för att tjäna 300€.
Antagligen mest onödiga köpet: En okvantifierbar massa verktyg, hinkar fyllda med diverse smet och kladd, sågar, klämmor, rullar, penslar etc etc som maken anser nödvändiga för att "travailler dans de bonnes conditions".
Veckans "vi får väl se-köp": Parkett till vindsvåningen. Någon gång blir den väl färdig.

Inga kommentarer: