måndag 19 september 2011

Skönt med måndag...

... var det idag. Vi behövde en nystart efter en helg där jag tillbringat den mesta tiden med att skälla.
Mest på Victor, som struntar fullkomligt i allt man säger till honom, och inte lyssnar förrän man höjt rösten till en alldeles för hög nivå och då antingen svarar med ett coolt "ok mamma", eller börjar storgråta och lovar att han "aaaaldrig ska göra så mer" - för att sedan börja om två minuter senare.
Lite på Lisa som hetsar lillebror till fåniga lekar som alltid slutar med bråk, och som också har skaffat en ful ovana att säga "ok mamma" - utan att ha en aning om vad jag sa.
Inget på maken faktiskt. Kan ha berott på att han tillbringade hela helgen uppe på vinden. Ovanstående problem kan också berott på att jag tillbringade två heldagar själv med barnen samtidigt som jag försökte få massa saker gjort hemma, och det spöregnade.

Hur som helst. Idag började vi om. I bästa Kristina Lugn-andan. Lisa identifierade dock genast att pappa skulle bli den svaga länken, hehe, två poäng till mig. Funderade på att förbjuda ordet ok men skulle nog åka dit på det själv först av alla. Dagen gick riktigt bra, delvis antagligen för att Lisa gick på notkunskap efter skolan (och lärde sig åttondelsnoter. Que? Vid sex års ålder? Ja vi får iallafall valuta för pengarna) och inte kom hem förrän sex = begränsad tid att bråka med lillebror. Samt att Aga och mamma lekte med Victor på eftermiddagen istället för att städa nedervåningen.
Den enda riktigt enerverande händelsen var när Victor bad att få en kniv för att skrapa ihop sin pasta, och sedan lugnt använde denna för att smeta carbonara-sås i håret, men nåja, värre saker har väl hänt (där fick dock Lisa rätt angående den svaga länken).

Imorgon är det English Tuesday så då kör vi med brittisk politeness och torr humor.
Absolut inget skäll.

Inga kommentarer: