måndag 16 januari 2012

Godaste chokladkakan

Blir riktigt kletig - en äkta "fondant" på franska.
Busenkel att göra och hela familjen älskar den.

Smält 200g smör med 200g mörk fin choklad i en gryta.
Blanda med 200g socker och låt svalna.
Blanda sedan i fyra ägg och 120g Maizena.
Grädda i form med löstagbar botten, i 150 grader cirka 25 minuter.
Låt svalna och ställ sedan i kylen i några timmar så att den stelnar till sig.
Servera med något vitt och kallt, typ vaniljglass, vispgrädde, crème fraîche eller naturell youghurt.

Ps räcker lätt till 12-15 bitar eftersom den blir så mäktig

4 kommentarer:

Elin sa...

Mmmmåste provas tror jag allt! Men...varför är måtten i gram? Har i o f sig en anledning att köpa köksvåg då...

Sofia sa...

Allt funkar med gram här - dl-mått finns bara på Ikea. Man vänjer sig...

Elin sa...

Hur mkt är 200g socker då? Använder ni köksvåg hela tiden? Bökigt skulle man kunna tycka, men klart mindre misslyckanden med tanke på hur olika stor en dl kan vara...

Sofia sa...

Enligt sidan Koka Ihop är en dl socker 85g. Fanns tabeller för det mesta där!