tisdag 24 augusti 2010

Hur man städar ett garage - snabbversion

1. Börja med att hälla ut redigt med vatten i ett garage fyllt med ca 30 ouppackade flyttkartonger; 2356 olika verktyg med tillbehörande lådor; diverse cyklar, stegar och korgar; renoveringstillbehör i form av överbliven parkett, klinkers och målarfärg; samt obestämd mängd golfbollar och skor.

2. Se till att de ca 4-5 centimetrarna med vatten blir jämnt spridda över golvet. Ta på dig ett par gamla gympaskor och säg "hoppsan" när vattnet rinner över kanten efter 2 steg.

3. Fundera förvirrat på vad nästa steg är. "Ropa på pappa" eller "Ringa hyresvärden" är ej tillåtna alternativ därför att du a) Antagligen inte bor hemma b) Antagligen inte har någon hyresvärd.

4. Leta reda på sifonen i garaget. Spendera cirka 10 minuter på att få loss den, och sedan ytterligare 10 minuter på att gräva runt i hålet med skaftet på en hammare. Bli överlycklig när vattnet börjar rinna ut. Skicka under tiden ut eventuell make / partner till att övervaka regnflödet och att använda barnens hinkar till att få bort vattnet framför garageporten.

5. När de flesta vattenpölar i garaget är borta, stapla lite grejer på varandra och säg "resten tar vi imorgon".

6. Gå och lägg dig.

7. Upprepa punkt 1-6 två gånger under natten.

8. Nästa morgon, ställ ut allt i solen för att torka.

9. En kvart senare, beundra det numera välbekanta regnet. Tänk "lustigt vilken dålig kvalitet det är på flyttkartonger nuförtiden. Det blir ju liksom gröt av dem så fort de blir lite våta".

10. Blås garage-golvet torrt med sovrumsfläkten i liggande ställning. Tänk "Gud så effektivt det här är, det kommer ju vara torrt till helgen!!"

11. Snickra ihop lite hyllor och bär tillbaka allting igen. Sätt sockar i form av fryspåsar på hyllfötterna.

12. Och sist men inte minst: Betala 500€ till utryckningskillarna som viftar lite med en slang och säger "hoppsan då, du får nog ta och gräva ett stort hål i din gräsmatta så att du kan utvidga den där grejsimojsen så att vattnet kan ringa ut ordentligt". Le och säg tack.

4 kommentarer:

carola sa...

Hoppsan! Det var ju en trevlig sysselsättning!!!
Här i USA är översvämningar i källaren vardagsmat - man lyfter bara upp sina grejer på borden och så väntar man på att vattnet rinner ut av sig själv...

Marie sa...

Stackare!

Men jag fick mig ett så rejält gott skratt när jag läste att jag länkar:-))))

Sofia sa...

Carola: Làter som en bra princip. Funkar dock ej pà pedantiska fransmän - maken hàller nu pà att gräva upp hela trädgàrden i jakt pà potentiella problem...
Marie: Kul att man kan bidra :-)

Jennie sa...

Det verkar vara så det är med hus - har man inte redan jobb ser huset till att man får det. :)