fredag 31 december 2010

Revenge night

Ni är väl med, alla medmänniskor med små bröst som nu kan åtnjuta en av de få gånger under året när det faktiskt är en fördel:
När man kan ha snitsig festklänning utan att bekymra sig om behå som syns eller hängbyst.
Haha!
Dags att korka upp champagnen!

lördag 25 december 2010

Kommentar från frukostbordet

Elena 8 år: "Victor kommer bli väldigt intelligent.
(paus)
Till och med mer intelligent än Lisa.
(paus)
Man kan se att de är mina kusiner."

fredag 24 december 2010

torsdag 23 december 2010

Någon som vet vad svensk massage är?

Jag vet bara att maken nu endast vill ha detta i julklapp.
Anar att någon försöker spela på blonda tjejer och 70-talsfilmer.

tisdag 21 december 2010

Födelsedagsbarnet fick en tårta iallafall

... bakad med säker hand av Lisa och Aga. Jag delar så gärna med mig av det roliga! Själv sprang jag även gatlopp i ösregnet genom en helt trafikstockad stad för att få ut bilen i tid innan tvättservicen stängde och helst få med mig något att äta hem också (jag lyckades faktiskt med båda två även om det blev en något sen middag).
Efter klappar och tårta fick födelsedagsbarnet sedan kräkisvakta Victor som drar omkring på en oerhört seg och nattinriktad magsjuka medan undertecknad fixade med klappar och lite mer förvärvskalkyler.

söndag 19 december 2010

Skidsäsongen är igång!

Vissa dagar tänker jag att vi nog aldrig kommer flytta härifrån.
Varför skulle man göra det, när man har mindre än en timma till närmsta alp-backe, och dessutom lyckats samla på sig lite kompisar med lägenhet? Victor blev tyvärr magsjuk men Lisa och jag fick en härlig dag med plogning och tartiflette och träna liftåkning och så några åk i den stooora backen med Lisa mellan mammas ben - hoj vad det gick! (Ända tills Lisa insåg att mamma faktiskt inte hade så mycket kontroll som hon trott utan mer förlitar sig på tur än skicklighet; då ville hon återgå till plogning. Mamma skyller dock på is i backen i slutet av dagen.
Som ni märker har vi börjat samla stilpoäng till Österreich-resan. Det ska böjas i tid.... Gäller mamma alltså, Lisa har ju redan som ni ser en hel del stil.

fredag 17 december 2010

Kan också

Sedan Lisa löst det mesta av bokstävernas gåta, så ljudar hon sig förstås igenom allt läsbart i omgivningen: gatuskyltar, klädmärken, mjölkpaket, text på muggar...

Victor vill ju inte vara sämre förstås och med sin Väl Utvecklade Fantasi ("VUF") får han till det mesta. Som idag när han satt vid bordet och drack ur ett Dora-glas* och pappa frågade "var det där verkligen ditt glas Victor?" och han svarar "ja det är mitt, det står det här", pekar på Dora-texten på glaset och ljudar: "MI-TT GLAS"




* Vän av ordning undrar nu förstås om Lisa ALLTID har Dora-glaset eftersom hon är tjej men svaret är NEJ Victor får också ha det men inte just den här dagen

onsdag 15 december 2010

Victors fina fina säng

har nu äntligen kommit, efter en del missöden, väntan och byte av leverantör. Men det var helt klart worth waiting for, eftersom den är jättefin och passar perfekt med hans andra möbler. Nu har vi dessutom satt dit lådan under sängen, för framtida övernattningskompisar (med madrass alltså) eller leksaker. Här får fabrikanten lite gratisreklam!
Sängen är även ekologisk. Eller vad det nu heter. Ingen regnskog alltså och så kan man kompostera den när man använt den färdigt.

tisdag 14 december 2010

Det här med att klä granen

måste vara ett av de säkraste korten för en riktig familje-parodi - år efter år?

Mamman som vill ha julstämning, vill att alla ska KOMMA NU, gnäller över att det inte finns någon glögg och sätter på Absolute Christmas
Storasyster som hoppar på soffan och vill SäTTA I STJäRNAN
Lillebror som öppnar prydnadspaketen, kastar kulor på storasyster och vägrar ha tomteluva på sig

Den här känns bra i handen, den kan jag nog kasta riktigt långt

Pappan som ALDRIG blir färdig med ljusen, när han väl fått igång dem (notera storasyster som desperat sliter sitt hår på soffan)
Nej då lillebror hänger inte upp en kula, han plockar ner en som storasyster just satt upp

Och sedan blir man trött på alltihop, säger Nu Räcker Det och skyfflar ner det som är kvar i lådan.

Fast nästa år, då ska jag köpa allt nytt till granen och starta en tema-trend.


måndag 13 december 2010

Vårt eget lilla privata luciatåg

I år ville Lisa INTE vara med i Svenska Kyrkans Lucia-tåg. Men för pappa hemma gick det bra att lussa, och det kan faktiskt vara minst lika rörande och mysigt det. Victor hängde med både i Luciasången och Tipp Tapp men sedan fick det vara nog. Mammas körande var ett krav från Lisa, antagligen till pappas förfäran...


Och helt plötsligt förstår man varför alla mammor alltid var så nervösa för det där med levande ljus. Korkad idé kanske med en snart sex-åring men det andra ljuset funkade inte och det är ju så fiiiiint. Så länge det inte sätter eld på håret, eller klänningen, eller lillebrors mössa vill säga. Första försöket gick dock bra.


lördag 11 december 2010

onsdag 8 december 2010

Första julklappen inslagen

Jag gillar pappret. Jag har så mycket julstämning i år att det nästan svämmar över. Jag har idag till exempel planterat mina första blommor alldeles själv. Fyra hyacinter i varsin kruka. Krukor har vi gott om. När en blomma dör brukar vi liksom bara ställa undan krukan. Och sen köper man en ny blomma med kruka eftersom man inte riktigt vet vilken storlek man har hemma (så har man heller inte fönsterbrädor här så antalet blommor är ju så mycket färre). När jag var färdig kom jag på att det kanske hade varit snyggt med något annat i också. Typ nåt sånt där grönt. Nybörjarfel antar jag.
Sedan slog jag på stort och annonserade till maken att när vi åker till svärmor på jul, då ska jag minsann göra min egen julkomposition och ge bort! Snacka om kreativitet! (Om jag inte varit på telefonen här skulle jag länkat till Marie och pepparkakstävlingen). Jag ångrar mig redan. Men belöningen får väl bli att svärmor lär bli så överraskad att hon aldrig kommer över det. Några tips på julkompositioner, någon?
Ps den behöver bara överleva nyår

måndag 6 december 2010

Vi är nog dåliga


föräldrar. Som köpte såna här överkonsumtionsadventskalendrar till våra barn.
Jamen, kan ni själva förstå hur man kunde tycka det var roligt att öppna en lucka för att titta på en BILD, till råga på allt oftast svartvit? Nä se där. Mycket roligare med små Playmobiler för 200 spänn.

fredag 3 december 2010

Årets julkort

Söt han är va min tomte va?

 

Ps den som skvallrar får inga julklappar

torsdag 2 december 2010

English Tuesday

Vi har infört English Tuesday hemma. På tisdagar ska vi alltså bara prata engelska. Utan undantag. Jag tänkte, att vi kommer inte ha engelsktalande nanny för evigt, så vi måste underhålla själva, och goda vanor tar ju gärna lite att installera sig, osv

Lisa fnittrade när pappa uttalade "were" som "where" och höll glatt med om att jo hon pratar nog bättre engelska än pappa.
Victor sade "I want cars under the Christmas tree"
Sedan klättrade han över soffan och slog huvudet i elementet, vilket fick pappa att utbrista i en lång harang på ett rätt obegripligt språk medan mamma babblade på om ett "radiology tender in Norway."

Sagan fick bli om Winnie, Tigger och Eeyore, men sedan blev vi förvirrade när vi inte kom på någon godnattsång på engelska. Så vi sjöng Trygga räkan med lite tjocka r.
Klart slut från första försöket.

onsdag 1 december 2010

Snow Show

Vi lämnade trädgårdsmöblerna ute så att vi skulle kunna mäta exakt hur mycket snö som fallit.

Vi tycker även det är charmigt lämna vissa andra sommar-attiraljer ute.
Om inte annat kan man ju försöka gissa vad det är?

Det här är vår nerfart. Eller uppfart. Beror på hur man ser det. Mycket skojig pulkabacke.
Mindre skojig att skotta, vilket jag hade gjort 2 minuter innan det här kortet togs...

Och det här är våra cederträd. Jag tycker bara de är fina.
Känns lite gamla och kloka sådär. Utmärkta klätterträd tycker Lisa.

Veckans klagan

"Victor nu äter du upp dina gröna bönor!"
"Nä det går inte för de smakar gammalt papper"