måndag 30 juli 2012

söndag 29 juli 2012

onsdag 25 juli 2012

Lunch på golfklubben

och grillning i trädgården på kvällen. Sverige bjuder för tillfället på sin bästa sommar-sida.

Kärt återseende

Semester - första etappen

Äntligen på väg säger barnen. Då är man glad att få gå upp klockan fyra och åka tåg.

tisdag 24 juli 2012

Our new PMO badges

Nu tar vi semester tjejer!

måndag 23 juli 2012

Vi packar

Det blir nog lugnare så här.

fredag 20 juli 2012

Du har semester nu va?

sa maken vid elva-snåret. Jag tuggade på min penna efter att ha skrivit en To Do Lista för imorgon (tio punkter), en meny för dagarna fram till avfärden (måste handla lite också: punkt nummer elva) samt påbörjat packningslistan för Sverige/Turkiet-utflykten som börjar på onsdag. Och tänkte Nu Vill Jag Sova. Fyra dagar för att fixa ordning allt känns inte som för mycket, särskilt som maken kommer att jobba tre av fyra dagar och tillbringa söndagen i trädgården. Alltså blir det jag och sex små händer som får tvätta, hänga, vika, stryka och packa. Lisa brukar vara jätteupphetsad och tycka att det är väldigt spännande att packa i ungefär tre sekunder. Victor brukar vara bra på att smyga ner så mycket leksaksbilar han kan under kläderna. Och så brukar han helt sonika öpnna sin byrålåda, ta ett famntag med t-shirtar och släppa ner i väskan. Alexander har ju passande lärt sig att krypa lagom tills han behöver kunna sitta still och vara lugn. Å andra sidan är Legolådan ganska rolig för tillfället, och skulle han tröttna på den finns ju alltid Victors billådor.
Sen, sen ska vi ha det lugnt och skönt.

onsdag 18 juli 2012

När storebror är borta

då smyger vi in på hans rum och öppnar lådor och hittar skojiga bilar. Vad är Duplo mot en fjärrkontroll med sladd? (det där lät lite motsägelsefullt). Storebror säger inget om röran på hans rum, utan tycker Duplo-garaget som mamma byggt är riktigt fint. Förutom att någon kräkits lite på det då.

söndag 15 juli 2012

Barnteater

... eller strosa i parken. Beror på vilken del av familjen man tillhör.

söndag 8 juli 2012

Härmis

Det är faktiskt ursött att se hur Lilleman fascineras av allt storasyskonen gör, och hur han numera försöker att härmas.
Som när vi är och badar och han plaskar med armarna precis som Lisa gör, och hoppar, och kokar kaffe.
Eller när vi leker på golvet i Victors rum, och han försöker köra med bilarna som Victor gör. Det är svårt att hänga med, för han kör ju så fort storebror, men nu tycker han det är kul att leka med lillebror /för det mesta/ så ibland saktar han ned för att visa.
En annan "första gång" nådde vi även idag, som jag har klara minnen av när Lisa och Victor gjorde; att byta hand med leksaken automatiskt så att mamma kan trä i armen i tröjan.
Ujujuj min lille bebis vad du växer fort. Tur att han sedan vägrade somna förrän han fick äta lite till, och somnade i mammas famn, så att mamma fick snusa lite på honom och låtsas att han var liten liten.

söndag 1 juli 2012

Lille charmören på sin första skolfest

Trots fullpackad dag med skolföreställning / ridskola / badstranden och nästan ingen sömn, så var Alexander i högform framåt kvällen när festligheterna drog igång. Att titta på de stora barnen i hopptornet, och att dansa disco med mamma var riktigt skojigt. Så många människor som kom fram för att säga hej till den ursöte lillkillen, hehe. Och så fanns det ju småtjejerna att pilla på.